Bugun...


Ali Sarı

facebook-paylas
Meydanı boş bulan at koşturuyor.
Tarih: 08-03-2021 16:07:00 Güncelleme: 08-03-2021 16:07:00


Meydanı boş bulan at koşturuyor.

 

Kabahat kimin? At koşturanlarınmı? Meydanı onlara bırakanlarınmı?

 

Ceyhan her an siyaset ve ticaret anlamında hareketli bir şehir ama, buradaki ticaret her hangi bir metanın alınıp satılması değil! Bazı kişilerin, daha doğrusu kişiliksizlerin alınıp satılmasından söz ediyoruz. 

Başka memleketlerde pek önemli olmayan bazı makamlar bizim kentimizde çok önemli. MAŞAALLAH öyleki bazı koltukların kişiler arasında çok güzel dağılımı yapılıyor. Siyaseten hiç yan yana gelmemesi gerekenler bir bakmışsın o'da ne kol kolalar...

Şimdi Kent konseyi başkanlığı için harıl harıl çalışmalar başlamış durumda. Tabi bununla birlikte al gözüm ver gülüm durumları dilden dile dolaşıyor. Eeee konuşulur tabiki milletin ağzı torba değilki büzelim denildiğini duyar gibiyim.

Yada konuşulanlar  kastedilen muhatapları bağlamaz diyebiliriz. Belki amacını aşan konuşmalarda yapılıyor olabilir... ki olma olasılığı çok yüksek.

Gelin bu keşmekeşlik durumdan sıyrılalım o zaman.  

Az bi geri saralım kafamızdaki düşünceleri ne olmuştu geçmişte? Kent konseyi seçimlerinde. 

Birisinde seçim yapılmış oylamada usül yanlışı tartışmaları almış başını gitmişti. Kazanan aday galibiyetini kutlarken, kaybeden aday usül tartışmasını yargıya ha taşıdı ha taşıyacak derken aaa birde ne görelim konsey başkanı ile kaybeden  aday arasında sulh  yapılmış.

Ve.....
 Başkan  belediye başkanı, kaybeden adayda il genel meclisi üyeliğini  kapmış paşalar gibi birlikte görev yapmışlardı.

Derken başkan ile yola çıkan Ceyhana kendilerince dizayn veren ekibinin arası açılmış! öküz ölmüş ortaklık bozulmuştu! öyleki dilden dile birbirlerini hırsızlıkla arsızlıkla suçladıkları yine halk arasında konuşulmaya başlanmıştı.

Ne hikmetse bu dizayn ekibi kendilerince yeni ekipler kurup birbirlerini bitirme harekatını başlatmışlar ama ne yazık ki kendileriyle birlikte güzelim şehrimizide bitirmişlerdi.

 Ben söylemiyorum bunu Ceyhan halkı söylüyor esnaf olarak bende duyuyor konuşulanlara şahitlik ediyordum. 

Birinci raundu kazanan ekip kısa süre sonra kaybetmeye başlıyor ibre terse dönüyordu. Gel gör ki tencere dibin kara, seninki benden kara! diğer ekibin ilkinden farkı olmuyordu.

İkinci ekibe yani mevcut devrik başkana yolu  açanlar onun için diğer adaylara çekilmesini söyleyenler ve o  dönem  adaylıktan çekilen şahsiyetin şimdi konseye aday olduğunu duyuyoruz.

Peki adama sormazlar mı? Dün neden bunlar için çekildin? sana çekilmeni kimler söyledi? şimdi tekrar aday olmanı kimler istiyor? bunun için kulisleri kimler yapıyor?

 Hani şair diyor ya! Üstüste sorular soru içinde: Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu? 
Kısacası kafamızda deli sorular! kimler Ceyhan İçin plan kuruyor? Halk bu planın neresinde?

Sözün Özü, başa dönersek: Ceyhanlı hakkını aramak yerine komşusuyla arkadaşıyla hemşehrisiyle kavga etmeye devam ededursun, bunlar! bu meydanda daha çok at koşturur!!! 

Kalın sağlıcakla Selam ve Dua ile



Bu yazı 1516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
YUKARI