Bugun...



Öğrenciler Bilim ve Sanatı Buluşturdu!

Ceyhan Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi öğrencileri, 4006 Bilim Fuarı ve Fizik Şenliği kapsamında düzenlenen resim sergisinde, birbirinden harika proje ve tabloları tanıtarak bilim ve sanatı buluşturdu.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2022 20:12

Öğrenciler Bilim ve Sanatı Buluşturdu!

Öğrenciler Bilim ve Sanatı Buluşturdu!
 
 
Ceyhan Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi öğrencileri, 4006 Bilim Fuarı ve Fizik Şenliği kapsamında düzenlenen resim sergisinde, birbirinden harika proje ve tabloları tanıtarak bilim ve sanatı buluşturdu.
 
YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
 
Ceyhan Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesinde 4006 Bilim Fuarı, Resim Sergisi ve Fizik Şenliği düzenlendi. Bilim ve sanatsal çalışmaların aynı anda sergilendiği etkinliğe, Ceyhan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abbas Şengül, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özer Er, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Remzi Varan ile Ömer Ala, kurum müdürleri, veliler ile ilçede bulunan ortaöğretim okullarından çok sayıda ziyaretçi katılım sağladı. 
 
21 ADET RÜBİTAK PROJESİ TANITILDI
 
4006 TÜBİTAK Bilim fuarı kapsamında öğrenciler, Bilim Fuarı Danışman Öğretmeni Serdar Yoldaş ile branş öğretmenlerinin danışmanlığında, 21 projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Etkinlikte, türkülerimiz ve hikayeleri, güneş enerjisiyle okulların enerji ihtiyacını karşılamak, düzenli uyku ve başarı ilişkisi, şiddet içerikli oyunların öğrencilerin hayatına yansımaları, sosyal mesafe sensörü, kitap paylaşımı, dilin yozlaşmasının önlenmesi, yabancı dil öğrenimi, ilçede trafik sorunun çözümü alanlarında hazırlanan projeler tanıtıldı. 
 
ÖĞRENCİLER, ‘‘FİZİK BİZİM İŞİMİZ’’ DEDİ
 
‘Fizik Bizim İşimiz’ diyen öğrenciler, 2021/2022 Eğitim öğretim yılında Ceyhan’da bir ilk gerçekleştirerek Fizik Şenliği düzenledi.  Yoğun ilgi gösterilen şenliğe okulun Fizik Öğretmenleri Tuğba Kütük ve İbrahim Kürşat Sıçramaz okulda görülen teorik bilgilerle öğrencilerle 20 den fazla deney ile yapmalarına imkan sunup rehberlik etti. Bu sayede öğrenciler fizik bilimini eğlenerek ve deneyimleyerek öğrendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen Fizik Şenliğine katılan veliler, evlatları ile gurur duyduklarını dile getirirken bu yıl ilki düzenlenen fizik şenliğinin geleneksel olarak düzenlenmesini talep etti.
 
TABLOLAR BÜYÜLEDİ
 
Resim Öğretmeni Öznur Ulutaş’ın danışmanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinde 60 adet tablo ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Birbirinden harika tabloların sergilendiği sergide 15 Temmuz Şehidi ve aynı zamanda okula ismi verilen Şehit Zeynep Sağır’ın da bir fotoğrafı bir öğrenci tarafından çizilerek sergilendi. 
 
EDEMEN, GURURLANDIK
 
Sanatın ve bilimin buluştuğu bir şölene Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi olarak imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü Mehmet Edemen, ‘‘bu şenliğin ve projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaptıkları proje ve tablolarla öğrencilerimiz hepimizin göğsünü kabarttı. Burada tüm eğitimciler olarak öğrencilerimizle gururlandık’’ dedi.



Bu haber 308 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ceyhan Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI