Bugun...



Pozantı Yanıyor!

Pozantı’da bugün başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgeye çok sayıda Arozöz, uçak, Helikopter ve personel sevk edildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2020 23:18

Pozantı Yanıyor!

Pozantı Yanıyor!

 

Pozantı’da bugün başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgeye çok sayıda Arozöz, uçak, Helikopter ve personel sevk edildi.

 

"Yangının sabotaj olma ihtimali var"

 

Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine Adana Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye sevk edilen 6 helikopter, iki uçak, 30 arozöz, 15 su tankı, 7 iş makinesi ile 200 personelle yangına müdahale sürüyor.

Pozantı’da meydana gelen orman yangını ile ilgili açıklama yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay," Savcılık soruşturmasıyla, kolluk güçlerinin tespiti ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün ihtimaliyle bir sabotaj olabilme ihtimali üzerinde soruşturma devam ediyor" dedi. Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiinde başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi hala devam etmekte.

Pozantı Belediyesi Başkanı Mustafa Çay," Yangına hem karadan hem havadan müdahalelerimize rağmen havanında rüzgârlı olmasıyla beraber şu saatler itibariyle Belemedik Tabiat Parkı ve mahallemize ulaşmış durum" diye konuştu."200'e yakın ev boşaltılıyor “Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay," Kaymakamımız Adana Valimiz Süleyman Elban'dan aldığı talimat doğrultusunda şuan yaklaşık 200'e yakın ikametin boşaltma çalışmasını yürütüyoruz. Arka tarafta görüldüğü gibi yangın her dakika büyüyor, kontrolden çıkmış durumda. Havada kararacağı için bunun bizi çok zorlayacağını düşünüyoruz" dedi.

 

"Müdahalelerimiz yetersiz kaldı “Yangın bölgesinin sert kayalık bir bölgede olduğunu aktaran Mustafa Çay," Yangına karadan çok fazla müdahale etme şansımız yok. Havadan ne yapabilirsek o yapılıyor. Havadan yapılan müdahalelerinde şu ana kadar yeterli olmadığını hepimiz gözümüzle görüyoruz. Geçmiş olsun diyoruz, Pozantı'mız için çok üzücü bir gün yaşıyoruz. 11 yıldır belediye başkanıyım böylesiyle büyük yangını Pozantı hiç görmedi" şeklinde konuştu

Pozantı Belediyesi Başkanı Mustafa Çay," Savcılık soruşturmasıyla, kolluk güçlerinin tespiti ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün ihtimaliyle bir sabotaj olma ihtimali üzerinde soruşturma devam ediyor. Çünkü birkaç noktada yangın seyretmeye başlayınca bu ihtimalin yüksek olduğu görüldü." İfadelerini aktardı. Mustafa Çay son olarak," Maalesef yangına müdahale yetersiz kaldı. Pozantı'da şuan itibariyle durum budur, her geçen gün yangın büyümektedir" dedi.




Bu haber 498 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Pozantı Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI